Urban festival under brua for fjerde gang

Festivalen Under The Bridge så dagens lys i skyggen av Nydalsbrua i 2016. I slutten av juli er det klart for den New York-inspirerte gatefesten for fjerde gang.

Artikkel hentet fra Sageneavis.no
Foto og tekst: Janina Lauritsen

Langs Akerselva, rett under Nydalsbrua ved ring 3, møtes ulike musikk-kulturer lørdag 27. juli.

Inspirasjonen til Under The Bridge er hentet fra New York, der den ikoniske Brooklyn Bridge går over elven east river.

«Broen i seg selv er ikke noe mer enn en bro, men den knytter sammen to helt forskjellige bydeler og kulturer. Her i Oslo finner vi det samme, hvor Ring 3 krysser Akerselva. Med universell musikk samles vi under en bro i Nydalen for å feire mangfoldet i Oslo og nyte bysommeren på sitt beste.» skriver festivalen.

– Det er noe med atmosfæren

En av arrangørene, Sebastian Smedberg, syns stedet de har valgt under Nydalsbroen er veldig kult.

– Det er så unikt, det er noe med elva og atmosfæren. Og lyden fra elva forstyrrer ikke musikken.

Det er fire personer som driver festivalen, og de falt for Nydalen da de skulle velge seg et sted. Blant annet fordi det finnes så mange muligheter her.

– Og stedet er så kult, det er spesielt. Vi tror på Nydalen som område, vi tror det vil lykkes. Jeg syns denne bydelen er en skatt!

1000-1400 mennesker under brua

Festivalen har store ambisjoner for fremtiden. Til neste år er planen å ha festivalen over to dager.

– Det er et drømmescenario. Folk liker jo festivalen, det er noe med konseptet. Vi har blitt tatt veldig godt imot, vi har aldri fått noen klager. Og vi har respekt for området, vi vil gjøre noe for alle. Det trengs her oppe.

Under The Bridge har alltid hatt mellom 1000-1400 besøkende, inkludert artister og personalet. Smedberg tenker det blir det samme i år.

– Det ser positivt ut. Vi hadde en topp i 2017, jeg tror vi får det i år også. Vi går tilbake til tidligere musikk-stil, vi har blandede band på dagen og mer klubbmusikk på kvelden.

I fjor ble festivalen arrangert i slutten av august, i år er de tilbake til den siste helgen i juli. Og det har en veldig enkel grunn, forteller Smedberg.

– I 2017 hadde vi festivalen på samme tidspunkt som nå, og vi testet august i 2018. Vi skulle ha en festival for å nyte sommeren, da ble august for sent. Det ble for kaldt på kvelden.

På programmet finner vi noe for alle, fortsetter han:

– Vi treffer dem som vil ha klubbmusikk og band. Svømmebasseng er et Oslo-band som er veldig populært og 9 Grader Nord fra Bergen er veldig spennende! Vi vil samle så mange kulturer og stiler som mulig.

Lineup 2019:

Mathew Jonson (Live)
Svømmebasseng
Olle Abstract (Live)
Leoparden
Charlotte Bendiks
9 Grader Nord
Tod Louie & Solaris / Det Gode Selskab
MARBLES
Grapell

Hold deg oppdatert på arrangementets Facebookside

Les mer