Unik fotokunst i Torgbygget

Har du planer om å dra innom handlesenteret Torgbygget i Nydalen i nærmeste fremtid? Ta en ekstra titt på veggene, så får du oppleve unik fotokunst fra Halvor Bodin.

Halvor Bodin sin utsmykking i Torgbygget består av 12 fotomikrografier (fotografier tatt gjennom mikroskop), der de ulike motivene henger ved siden av hverandre på fargesatte vegger. Bildene er en del av temaserien Hydrophobia Series som tar utgangspunkt i ulike aspekter ved vann. I tillegg til det rent fysiske og symbolske ved vann relaterer kunstneren også disse arbeidene til Akerselva som fosser forbi rett utenfor Torgbygget. Elva er en umiddelbar naturopplevelse og har en historisk betydning for industri, kraft, maskiner, næring i lys av dagens revitalisering av området både for næring, byutvikling, kultur og fritidsaktiviteter.

Fotomikrografiene er teknisk sett nærmest miniatyrmalerier, og Bodin bruker vann, ulike væsker og kjemikalier sammen med pigmenter av ulike slag.  Fotomikrografiene finnes bare i én fysisk versjon, og bildemotivene kan skape ulike assosiasjoner selv om de er forankret i vannet som grunntema.

Bodin spiller også inn lyd fra Torgbyggets omgivelser, som lyder fra vannet, elven, summing av mennesker, T-banen og rulletrapper. «En lyd og video til hvert motiv vil kunne skape en enda mer intrikat beskrivelse av omgivelsene i samspill med de fysiske mikroskopbildene. Dette viser også at vannkraft/strøm brukes prinsipielt som i industrialismens tid, bare oversatt til en moderne verden av digital teknologi» uttaler kunstneren selv. De enkelte motiv har en QR-kode som linker til en webside hvor det legges ut bl.a video, animasjon, lyd og musikk.

Dersom du ønsker å vite mer om kunstprosjektet til Halvor Bodin, gå inn på http://www.halvorbodin.art eller følg han på Instagram @halvorbodin_art.