Studentlivet i Nydalen

Husker du hvordan det kriblet i magen første skoledag? Denne uka har flere tusen nye studenter fått en smakebit på hvordan det er å være student i Oslo, gjennom den beryktede fadderuka. Jeg var så heldig og fikk møte to av de som har meldt seg frivillig til å ta imot det nye kullet.

Fathi og Bendik studerer internasjonal markedsføring på BI og som faddere er de forberedt på å vise fram Nydalens beste sider.

Ikledd lilla «fadder»-t-skjorter gir guttene en omvisning på campus; samtidig som det mimres tilbake på egen fadderuke. Bendik påpeker hvor overraskende lett det var å bli kjent med hverandre, til tross for at de fleste starter på et studie der de ikke kjenner noen. Hver gang vi runder et hjørne hilses det på noen andre bekjente, derfor tviler jeg ikke når Fathi forteller at miljøet på skolen er noe helt eget.

Man er jo litt redd første skoledag, men alle er i samme båt og veldig imøtekommende. Ved å være fadder kan jeg videreføre dette budskapet.

I Nydalen er det et rikt næringsliv, og samspillet mellom bedriftene og studentene er viktig for begge parter. Bendik, som i dag jobber som barsjef i skolens egne lokaler, mener han får mest ut av skolen siden undervisningen er sterkt knyttet til deres egen fremtid. Fathi er også engasjert i skolens barsociety hvor man kan oppleve hvordan det er å drive noe eget.

  • Du får innblikk i hvordan jobblivet egentlig er. De du møter i gangene på skolen vil være dine fremtidige kollegaer. Dine fremtidige sjefer.

Fathi sier han også setter pris på muligheten til å bygge et nettverk av kontakter allerede i studietiden, og ikke minst å få samarbeide med engasjerte medstudenter.

Vi beveger oss ut fra skolen og ned mot Akerselva; hvor barn og vokse fremdeles bader og soler seg som om det skulle vært midten av juli. Studentene i Nydalen bruker mesteparten av tiden sin inne på skolen, men Bendik og Fathi oppfordrer alle til å ta en titt på hva som ligger på andre siden av T-banen. Guttene peker ut sine favorittsteder for å spise og hvor de pleier å bade langs elven om sommeren. De legger begge to vekt på hvor viktig det er å involvere seg og være sosial i studietiden, og omgivelsene gjør Nydalen til et fint sted å henge.

I morgen får fadderne utdelt faddergrupper og da starter en uke full av sosiale sammenkomster. Som et siste spørsmål spør jeg guttene om de har noen gode tips til de spente nykommerne. Bendik har svaret klart:

  • Du er bare student én gang. Nyt det. Du kommer til å ha minner for livet. Det høres veldig klisjé ut, men det er sant!

Håper alle studenter har hatt en fin semesterstart og masse lykke til!