Støtt lokale aktører – bestill hjemlevering av mat

– Etter tre og et halvt års drift handler det nå plutselig om å overleve, sier Terje Tuft, innehaver av Xeast, som nå satser alt på hjemlevering. Også Villa Paradiso på Lilleborg kommer nå hjem til deg.

Tekst og foto: Kristin Tufte Haga
Les artikkel i Nordre Aker Budstikke

– Når vi nå har ristet av oss den første sjokkbølgen, må vi fokusere på de mulighetene som finnes

Selv om turveien langs Akerselven syder av liv er det slunket på mange restauranter.

– Etter tre og et halvt års drift handler det nå plutselig om å overleve. Vi har permittert nesten alle ansatte, men med løpende kostnader trenger vi inntekter sier Terje Tuft, innehaver av Xeast.

– Når vi nå har ristet av oss den første sjokkbølgen må vi fokusere på de mulighetene som fortsatt finnes sier han. I krisetider har vel kanskje mange behov for å kose seg litt ekstra, man blir vel litt lei av å lage mat selv hver dag? Vi håper vi nå kan holde kjøkkenet vårt i gang med utlevering av mat. Det er vår eneste sjanse akkurat nå.

Han forteller at de mest populære rettene fra den ordinære menyen nå kan leveres som takeaway, også med de nyeste rettene. Det er også innført bonusordning for å friste sultne folk enda mer.

– Strengeste krav til hygiene blir selvsagt ivaretatt slik at faren for smitteoverføring så godt som elimineres. Vi tar også Vipps betaling for å unngå enda et kontaktpunkt mellom personale og kunde, sier Tuft, og at de har samarbeid med Foodora og Justeat. Wolt er en ny stor takeawayaktør, som vi har knyttet til oss, og som starter med levering i Nordre Aker også, og ellers i byen. Eventuelt kan man selvfølgelig hente maten selv også, last ned Xeastappen, oppfordrer Tuft.

Oppfordrer til matbestilling

– Jeg skulle ønske at statsminister Erna Solberg gjør som den danske statsministeren og svenske finansministeren. De synes det er en bra mulighet å bestille mat nå, med tanke på hindre smittespredning, og det er jo med på å holde liv i næringen. Vi håper at norske myndigheter går ut på samme måte, sier Terje.

Når maten settes på dørmatten er det en trygg og kontaktløs verdikjede, påpeker han, og nevner også at restauranten foreløpig holder åpent fra ettermiddag til tidlig kveld.

– Vi startet Xeast for å dele vår lidenskap for god mat med folk i området, nå håper jeg folk i bydelen ønsker at vi fortsetter å være her fremover. Koronakrisen bidrar nok til kreativitet, og jeg er helt sikker på at det kan komme noe godt ut av en om man leter etter det positive i den alvorlige situasjonen.

Les resten av artikkel i Nordre Aker Budstikke

Les mer