Starter festival i Nydalen

Den splitter nye festivalen Langs Akerselva skal forhåpentligvis erobre byen – men de starter med Nydalen.

Artikkel kan leses i sin helhet i Nordre Aker Budstikke.
Tekst: Stella Oter Lindeberg
Foto: Ola Rosenlund


Roar Smelhus og Sebastian Carl Smedberg er slett ikke nybegynnere når det kommer til musikk og festivaler. Sammen har de tidligere arrangert Nydalen-festivalen Under The Bridge og Smedberg drifter PR-byrået Love Street Music. Nå skal de lage en unik ny festivalopplevelse i Oslo 19. til 21. august, med hyllest til byen og Akerselva.

STORT PROSJEKT

– Vi har ganske store planer. Vi vil starte i Nydalen, men vi har ambisjoner om at dette skal bli en slags kombinasjon av Elvelangs og Musikkfest Oslo, sånn at vi kan ha arenaer fra Maridalsvannet til Oslofjorden. Vi legger opp til tre dager med festival, sier Grefsengutten Roar Smelhus.

Etter planen skal Langs Akerselva 2022 ha tre eller fire scener i Nydalen – en stor scene under brua i Gjerdrums vei 11, en mindre en i Gjerdrums vei 12, og en ved Nydalsdammen. Roar forteller om to ordinære festivaldager, i tillegg til en familiedag på søndagen. Festivalen er nemlig et samarbeid med blant annet Avantor.

– Noe av det som er viktig for Avantor, som bygger bydelen, er at dette også skal ha en familieprofil, og det er vi helt enige i. Så dette skal være et familiekonsept, kombinert med en skikkelig slagkraftig festival. Og særlig Sebastian, som jobber med musikk, er veldig opptatt av å holde et høyt musikkfaglig nivå.

Langs Akerselva skal også jobbe med BI:

– Vi skal ha en bærekraftskonferanse som er koblet til festivalen, som skal skje på BI på torsdagen. Så da får vi en teoretisk del om bærekraftig byutvikling, også får vi en praktisk del, som er selve festivalen og festen.

VARIERT OPPLEGG

Roar og Sebastian har booket en hel haug med band og artister. Foreløpig er ikke alle annonsert, men man kan se blant annet Gundelach, Daniel Norgren (SE), Veps, Efterklang (DK) og Ellen Andrea Wang.

– Musikk er ekstremt viktig for oss begge, og Sebastian jobber jo profesjonelt med det, og har tilgang på artister og dialog med mange managere. Han jobber nordisk, men har også begynt litt i Danmark, så i første omgang er planen en nordisk profil, fortsetter Smelhus.

Les hele artikkelen her.

Synes du dette virker spennende? Følg med på arrangementets Facebookside.

Les mer