Nydalsløpet: En sportslig festkveld i Nydalen

Torsdag 7. september gikk Nydalsløpet av stabelen i Nydalen.

Arrangørene av Nydalsløpet, Nydalens Skiklub, fikk den hjelpen de etterlyste før løpet og heiaropene satt løst i områdene fra Gullhaug torg til Nydalsdammen og ned til Bjølsendumpa der langløypas trasé på fem kilometer gikk.

Over 400 løpere stilte til start, noe løpslederne Helena Karlsson og Alice Eid var fornøyde med:

– Det er langt opp til de antall startende vi hadde før koronatiden, men vi noter en fin oppgang fra i fjor og regner kaldt med at antallet vil stige de kommende år. Nydalsløpet har et sterkt «trademark» og med gode samarbeidspartnere i Nydalen er vi optimister og håper på nærmere 1000 i løpet av et par år.

– Full støtte

Som i tidligere år domineres startlisten av løpere fra de mange bedriftene og organisasjonene som har arbeidsplass i Nydalen, noe som den største løpssponsoren og eiendomsutvikleren Avantor synes er utmerket. Mange bruker dette løpet som en sosialsportslig kick-off før høstens slit setter inn for fullt.

Ingrid Skaarer i GE Healthcare med 40 startende hadde tatt initiativ til deres deltagelse:

– Da ideen ble lansert internt, var det full støtte fra bedriftsidrettslaget og HR-seksjonen. Det å få kunne løpe og heie på 40 kolleger på hjemmebane gir jo en boost, da!

Selv om de var mange fra GE Healthcare var det som vanlig Statnett som stilte mest kvinne- og mannsterkt opp.

Eliteoppgjør

I tillegg til alle mosjonistene var det også eliteklasser.

Før løpet hadde forhåndssnakket mest kretset om hvem av langløpsstjernene i Team Ragde Charge som skulle bli best. Det viste seg at Andreas Nygaard, for øvrig med bopel i Grefsenkollveien, fikset den biffen greit foran Kasper Stadaas og Anders Aukland.

Raskeste løper totalt sett ble Erik Lomås fra Salangen foran sju sterke Vidar-løpere.

Raskeste kvinne ble Vidars Runa Falch Skrove med et ferskt NM-gull i halvmaraton i bagasjen.

I Team Ragde Charges interne fight ble Grefsenbeboer Andreas Nygaard den raskeste.
Foto: Sindre Langaas/Nydalens Skiklub.