Nydalenrevyen drømmer om å konkurrere i toppen: – Det blir helt sjukt bra i år

Mens resten av Oslo har vinterferie, er det intensivuke for revygjengen på Nydalen videregående skole. Med ti timer øving om dagen, er det mye som skal gjøres før premieren 9. mars.

Skuespillerne i aksjon under åpningsnummeret til Nydalenrevyen 2023: ‘Klasse’. Foto: Ingvild Karijord

 Artikkel skrevet av Ingvild Karijord for Nordre Aker Budstikke

– Inne her, skaper de magi. Jeg pleier å sette meg ned her og bare lytte. De er så flinke, sier revysjef Eirik Rye Pedersen når vi går inn på musikkrommet.

Revybandet har akkurat kommet, og gjør seg klar til en ny dag med øving. Trommene og gitarene stemmes, og revysjefene gratulerer han ene i bandet med dagen. Så langt denne uka, har bandmedlemmene brukt rundt sytti timer inne på musikkrommet.

Instrumentene skal stemmes før de kan sette i gang med fredagens øving. Foto: Ingvild Karijord

Videre rundt på skolen er det både kostymerom, rekvisittrom og kjøkken hvor kokk&kos har ansvar for å lage mat til hele gjengen. I vinterferien har Nydalen videregående gått fra å være en skole til et fullkomment teater hvor elevene er på skolen fra 10 til 22 for å lage en best mulig revy.

– Vi legger sjela vår i det her. Det blir helt sjukt bra i år, lover Eirik.

Terningkast to
– Hva kan publikum forvente?

– Latter, musikk, humor, dans, god stemning, kule kostymer og rekvisitter, folk som har det gøy, engasjement.

Lista er lang og ambisjonene høye. Revysjefene Eirik og Ida Flo Larsen har ingen planer om å gjenta fjorårets terningkast to. Når skolen deres har nest høyest snitt i hele Oslo, kan de ikke være dårligere på revyfronten.

Eirik Rye Pedersen og Ida Flo Larsen er to av fire revysjefer under årets revy. Selv om det er mye jobb, er det også innmari gøy, syns de. Foto: Ingvild Karijord

– Revykulturen på skolen har ikke vært sånn kjempebra, forteller Ida.

– Men nå vil vi bli som de store revyskolene. I år legger vi grunnlaget for kommende år, legger Eirik til.

Revysjefene tror de ligger godt an til premieren 9. mars. I fjor måtte de legge opp to ekstra forestillinger fordi så mange ville se hvordan de klarte å få terningkast to, så i år er de på den sikre siden med hele 13 forestillinger.

– Dette er et comebackår for oss. Nå setter vi standarden og håper det går bra, sier Eirik.

Les hele saken på nab.no


Her kan du bestille billetter til Nydalenrevyen 2023