Nå gjøres Nydalen klar til sommeren

Nydalen forbereder seg på å bli enda finere til sommeren. Avantor har planer om å forbedre området med flere tiltak som vil glede både beboere og besøkende.

Nydalen er en populær sommerdestinasjon med både bademuligheter, natur i nærheten og uteservering. I disse dager gjøres området klart til sommerferien. Roy Frivoll er forvaltningsdirektør i Avantor, som eier størsteparten av området i Nydalen, og han forteller at det har vært mange ting på agendaen denne våren.

– I våres har vi stått på for å gjøre området klart for sommeren, inkludert å gjøre klart torget, planting av blomster og trær, og at badefasilitetene skal bli bedre. Nå nærmer vi oss mål, sier Frivoll.

I tillegg til å gjøre klart torget slik at den nye restauranten Crudo kunne få en fin uteservering, er veiene ned til Vertikal Nydalen også planlagt fornyet. Arbeidet er allerede godt i gang. De nye veiene vil gi bedre fremkommelighet for alle som ferdes i området, enten de går, sykler eller kjører bil til eiendommene.

Videre har Avantor nylig gjennomført en stor økologistudie av plantebestanden i Nydalen.  For å sikre økologisk mangfold skal de nå også plante over hundre forskjellige sorter trær, busker og blomster i Nydalen. Målet er å skape et triveligere miljø for beboere og besøkende, og samtidig øke biodiversiteten i området.

For å gjøre området enda mer barnevennlig, har Avantor også fornyet badekulvertene i Akerselva. Kulvertene bidrar til å regulere vannstrømmen, og sikre at elva er trygg nok til bading. I tillegg vil det dukke opp en ny lekeskulptur vil i Nydalen. Skulpturen vi ha en tilhørende vannkran, og den er faktisk et resultat av en designkonkurranse for barna i nabolaget. Det er Ella på 10 år som har tegnet den, og den kommer på plass i løpet av juli.

 – Vi er veldig stolte av de forbedringene vi gjør her. Disse initiativene vil gjøre Nydalen til et enda bedre sted å bo og besøke, avslutter Frivoll.