Nå er det på tide å tråkke i salaten

Kler du deg i treningstøy for å skryte på Insta, men likevel spiser fastfood? Er du en sånn som tisser i dusjen, eller kanskje du liker makrell i tomat? Er det perfekte familiebildet kun en falsk fasade?

Artikkel hentet fra Nordre Aker Budstikke

Mandag formiddag slapp Nydalenrevyen 2019 navn og konsept foran et par hundre spente elever.

Alt vi ikke snakker om

«Hvis det er lov å si» skal handle om alt det vi ikke snakker om. Det pinlige, teite og flaue, men også alvorlige som vi kanskje ikke tør å ta tak i. Revyteaseren hinter om alt fra slapstick-humor til kamuflert hjemmevold:

– Så fallhøyden er stor, sier Jørgen Lervik Dahlstrøm, som utgjør én del av årets revysjeftrio, sammen med Stine Holsæther og, Anne Cath. Lea Ruud.

– I «Propaganda» i fjor var hovedfokuset på satire. Nå vil vi ha mer fokus på humor folk kan relatere seg til, sier Stine.

REVYSJEFER: Stine Holsæther, Anne Cath. Lea Ruud og Jørgen Lervik Dahlstrøm. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

– Vi tror vi kommer til å nå ungdommer, som jo er kjernepublikummet vårt, godt. Det skal handle om å tråkke litt i salaten, sier Anne Cath.

De forklarer årets revy som en mellomting mellom satiriske «Propaganda» fra 2018, og den helfjasete «Fislebu kjøpesenter» i 2017:

– Litt mindre alvorlig enn «Propaganda» og litt mer seriøs enn «Fislebu».

Fjorårets satireforsøk ble premiert med terningkast 4 i Nordre Aker Budstikke. Om Fislebu i 2017 skrev Nordre Aker Budstikke at «den (er) så godt som blottet for samfunnssatire og politisk kommentar», men belønnet den likevel med terningkast 6.

Åtte jenter

– Jeg synes temaet er skikkelig morsomt. Det er et bredt tema som vi kan få mye ut av, sier skuespiller Hiyab Yonathan. Hun forteller at skuespillerne så langt har vært svært delaktige i å skrive tekster til revyen.

Hiyab er én av syv debutanter blant årets totalt ni skuespillere.

Veteran Jørgen Lervik Dahlstrøm står på scenen for tredje gang, og kombinerer skuespillerrollen med rollen som revysjef.

Tilbake er også Celine Ryssmo, som i fjor gjorde seg bemerket med sin Sophie Elise-parodi «Elise Sophie», noe som sikret Nydalenrevyen en nominasjon til årets Beste sketsj under Revykavalkaden 2018.

ÅTTE JENTER: Årets skuespillere i Nydalenrevyen 2019.
Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Resten av skuespillerne er Helena Bjerke, Andrea Langfeldt, Malin Løvstad, Aurora Myklebust, Hedda Spro Larssen og Malin Borkenhagen. Det var nemlig ikke mange gutter som stilte til audition i år – i motsetning til jentene. Hvorfor gutta er fraværende som skuespillere, vet ikke revysjefenen helt, men kanskje har det noe å gjøre med at det er mange gutter på skolen som går toppidrett, og som har fulle timeplaner?

– Men jentene veier opp for mangelen på gutter. Alle sammen gjorde veldig sterke audioner, så dette blir bra, sier Jørgen.

– Hvordan blir det å være eneste gutt på scenen blant alle jentene?

– Det går helt fint i 2019. Og så er det jo veldig hyggelig, sier han.

Les mer hos Nordre Aker Budstikke