Kvinnedagen i Nydalen

8.mars er den internasjonale kvinnedagen og hvis du vil ta del i denne markeringen, så finnes det flere alternativer her i Nydalen. Spesielt i fokus for kvinnedagen vil være disse to store begivenhetene.

Hillary Clinton
I forbindelse med den internasjonale konferansen som blir holdt på Handelshøyskolen BI den 8.mars, vil den tidligere amerikanske utenriksministeren og førstedamen Hillary Clinton ankomme og holde et foredrag. Foredraget vil handle om likestilling og er en del av BI sitt prosjekt kalt:” The Gender Equality Experience”. Flere studenter har fått muligheten til å delta, samt flere hundre er på ventelisten. Dog, en kan alltids håpe å få et glimt av henne når hun ankommer Nydalen.

Mer om arrangementet kan du lese på BI sin egen hjemmeside ved å trykke her.

Deichman Nydalen
På Deichman Nydalen kommer to kvinner på besøk, Unni Rustad (f. 1948) og Irmelin Wister (f.1950). I forbindelse med Påfyll, som er en frokostforedragserie, tilbyr Deichman Nydalen i tillegg til kunnskap om kvinnekampen, enkel brødmat, kaffe og frukt. Aktivistene Rustad og Wister skal fortelle om hvordan livet på 70-tallet var i forhold til kvinnerettighetene i Norge og tar utgangspunkt i boken:”Vi var mange. Kvinneaktivister fra 70-tallet forteller”.

Arrangementet er gratis og for påmelding kan du trykke her.