Kan snart ønske velkommen til nye, utfordrende oppgaver

Aktivitetssenteret Fangene på fortet i Nydalen utvider med 250 kvadratmeter – og oppgaver som likner enda mer på TV-programmet.

Artikkel hentet fra Nordre Aker Budstikke
Tekst og foto: Karl Andreas Kjelstrup

Etter planen skal det nye arealet åpne for publikum 1. april. Det blir en utvidelse av lokalene som er tilknyttet inngangspartiet og serveringsområdet.

Kuben

Den nye delen har fått navnet The Cube, og vil inneholde to nye spillrom, forklarer Albert Buli, som er daglig leder på Fangene på fortet.

– Disse blir Isolatet, som er inspirert av mentalsykehus, og Fengselsgården, sier han.

I motsetning til de 45 eksisterende cellene i Fangene på fortet, som har mer fysisk krevende oppgaver, vil aktiviteten i de to nye spillrommene foregå mer i ro. Her må man gruble mer, og det settes større krav til samarbeidsevnen til deltakerne. I tillegg vil gruppene her få med seg en spillvert.

– Her har vi hentet mer fra tradisjonelle escape rooms, og er i enda større grad inspirert av det opprinnelige Fangene på fortet. Her skal lag på 3-5 personer løse oppgaver ved hver sin stasjon. Når de greier det frigjøres en gullmynt. Lagene konkurrerer mot hverandre, og den som finner flest gullmynter vinner, sier Buli.

The Cube vil ha kapasitet på 80 personer, og kommer i tillegg til den allerede eksisterende delen av Fangene på fortet, som er på vel 1300 kvadratmeter, og som kan ta 150 deltakere.

14-årsgrense

Fangene på fortet er størst på bedriftskunder, og Buli forteller at utvidelsen er et direkte svar på publikums ønsker om flere mindre fysisk krevende aktiviteter, og mer lagarbeid. Fordi oppgavene krever mer, vil det i The Cube være 14-årsgrense.

– Så dette blir for de litt eldre. Nede har vi besøkende mellom 8 og 80 år, sier Buli.

– Så her kan også 90-åringene komme, siden det er mindre fysisk krevende?

– Hehe, ja, det kan de, humrer Buli.

Les resten av artikkelen på nab.no