Hvordan holde på nyttårsforsettene?

Nyttårsforsett som å komme i gang med treningen gjør at treningssentre opplever en stor pågang like etter jul. Denne pågangen derimot kan fort ta en u-sving, spesielt etter de første månedene i det nye året.

 

Det finnes flere alternativer på Nydalen for de som vil trene. Blant annet har vi SATS, EVO, Nydalen Athletica, Cageball, CrossFit, Voldsløkka idrettsanlegg og ikke minst tur, jogge og sykkelstier. Forskjellige treningsalternativer, tilpasset til forskjellige behov.

Så hvorfor er det så vanskelig å vedlikeholde nyttårsforsettet?

Einar Halleland (23) er utdannet personlig trener og jobber for SATS Nydalen. Han har erfart at den drastiske nedgangen pleier å være fra og med slutten av januar til midten av februar. Motivasjonen er ikke like enkel å holde oppe og resultatet blir dermed å ikke dra på trening.

For å holde motivasjonen oppe og vedlikeholde nyttårsforsettet forteller Halleland at det er viktig å finne sin indre motivasjon. Deretter forteller han at det er viktig å sette seg delmål, skaffe seg en treningspartner, ha en positiv mindset og en god plan.

(1) Spør deg selv hvorfor

Spør deg selv hvorfor du vil trene mer. Motivasjon er kun en følelse, men med god nok grunn klarer du å fortsette, spesielt i de periodene som kan oppleves mindre motiverende

Viktigheten bak å finne en god nok grunn til å trene øker derfor sjansen til å fortsette treningen.

(2) Sett delmål

Det langsiktige målet kommer til slutt, men kun hvis en opprettholder delmålene underveis. Det er derfor viktig å sette seg delmål, for å ikke miste motivasjonen underveis for å nå det langsiktige. Et eksempel kan være å sette et spesifikt mål en skal klare å nå hver tredje måned. Om det er å øke i styrke eller om det er å trene seg opp til en maraton er helt opp til hvert individ. Sett delmål som du kan se frem til og som er realistiske.

(3) Skaff deg en treningspartner

Det kan komme perioder hvor en synes det er tungt å dra på trening. Da er det godt å ha en treningspartner som pusher deg for å dra på trening sammen. Det kan ofte føles vanskeligere å avlyse en treningsavtale med for eksempel din venn eller en personlig trener, enn med en avtale man har med seg selv.

(4) Mindset

Ikke se på styrken av svakheten” sier Halleland. Dette sies ved å referere til viktigheten av å se på den positive siden av ting, spesielt trening. Et eksempel kan være mestringsfølelsen. I en tung periode kan tanken av å oppleve mestringsfølelse være en motivasjon i seg selv.

(5) Ha en god plan

Sist, men ikke minst, er det svært viktig med en god plan. En god plan innebærer å bli bevisst og finne ut av hva som føles riktig for personen selv. Hva som funker for den ene, funker kanskje ikke for den andre. Folk har forskjellige interesser og ved å prøve og teste ut litt forskjellige treningsformer kan en bli mer bevisst. Bevisst på hva som kan være triggerpunktet for å dra på trening.

Skal du kutte ned på sjokoladen, fjerner du det du har av sjokolade hjemme for å minke sjansen for fristelsen” – Halleland

Med disse fem enkle tipsene vil motivasjonen forhåpentligvis øke og du vil bli klar for å vedlikeholde nyttårsforsettet, hele året.