Grønn glede for store og små i Nydalen

Trylling, sang, dans, lokale frivillige, lokalt engasjement, byutvikling – og miljø – sto i fokus da den første bydelsdagen på veldig lenge ble arrangert i Nordre Aker lørdag.

Artikkel publisert i Nordre Aker Budstikke.
Tekst og foto: Karl Andreas Kjelstrup

– Vi vil gjøre den flotte bydelen vår enda grønnere! sa bydelsutvalgsleder Per H. Christiansen (H) da han åpnet Grønn bydelsdag på Gullhaug torg lørdag 14. september.

Og så dro han i gang et skikkelig miljøbrøl sammen med alle de fremmøtte, som nettopp hadde danset seg gjennom miljødansen med Oslos miljøhelt Tigra.

– Jeg er født i bydelen, og vokste opp på Berg, der jeg har bodd det meste av livet. Jeg husker Nydalen på 1950-tallet. Da var det mye industri, røyk og støy her. Takk for at det er helt annerledes her i dag, sa BU-lederen.

BU-leder Per H. Christiansen med klimabrøl. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Det var Bydel Nordre Aker, Avantor og Handelshøyskolen BI som inviterte til Grønn bydelsdag, som en del av miljøhovedstadsåret i Oslo, og for å inspirere innbyggerne til å bli med på det grønne skiftet.

Dagen inneholdt litt for alle – fra de yngste som fikk ansiktsmaling og møte helten Tigra, som skapte stor begeistring, til Deichman Nydalen som hadde bokbyttetelt, og BI med klesbyttebod. Avantor inviterte til åpent hus og dialog om sine planer for Nydalen, og hadde en rekke foredragsholdere som tok for seg byutvikling i et miljøperspektiv.

Kevin, Emil og Mina fikk møte helten Tigra. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

På scenen opptrådte lokale talenter med sang og dans, og langs Akerselva hadde en rekke lokale frivillige organisasjoner og bedrifter, og kommunale instanser, stands. Her kunne man bli kjent med alt fra Miljøagentene, aksjonen for park i Nydalen og Tjukkasjengen, til Yoga Haven, Renovasjonsetaten og hjemmetjenesten – for bare å nevne noen.

Ungdomsrådet viste frem utstillingen Ung da og nå, om hvilke tanker ungdom i dag, og for 20 år siden, har om fremtiden og miljøet.

Ungdomsrådet. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Kvelden ble avsluttet med DJ, og konsert med Emir og Kakkmaddafakka. Trykk her og se bilder fra konsertene!

Les mer