Game show, kjendiser – og en del koffert

Uredde ungdommer og voksenhumor spiller hovedrollen i Nydalenrevyen 2016. I tillegg er innslagene hverdagsrelaterte og vanvittig morsomme. Med andre ord, ingenting er overlatt til tilfeldighetene i årets revy på Nydalen videregående skole.

I en nærmest fullsatt sal blir vi i åpningsnummeret presentert for en spennende teaservideo i vaskekte actionfilm-sjanger. En koffert blir overlevert mellom ulike personer og vi følger den hele veien til Nydalen videregående skole. I det vi ser at kofferten blir fraktet inn hovedinngangen, kommer Peder Opland fysisk inn i salen og entrer scenen med kofferten i hånda: Revyen er i gang!

«Hva har du i kofferten?»
Koffert er et ord med flere definisjoner og en rekke spørsmål blir stilt i Nydalenrevyen 2016:
«Hva har du med deg når du reiser? Hvilken bagasje drar du med deg fra livet ditt? Dømmer du andre uten å vite hele historien?». En fellesnevner for årets revy er at de fleste sketsjene er satire-baserte. Vi kan relatere sketsjene til hendelser i samfunnet og politikken, og ironien spiller en sentral rolle.

Spesielt verdt å trekke fram er Flyplasskontrollørene, Samtidsteater, Livet i et kollektiv og Game show, der sistnevnte trekker linjer til det kjente tv-konseptet «Deal or no deal». Uros Jeremic lever seg mesterlig inn i rollen som game show-vert og sørger for at lattermusklene får gjennomgå. Skuespillerne innfrir etter alle kunstens regler og er ikke redde for å gi det lille ekstra på scenen.

Høy kjendisfaktor og tegnsetting
Også kjendisene har tatt turen innom årets revy i Nydalen. Kiwis egen Tina, i form av Iris Engblom, har tatt med seg det bærbare kjøkkenet sitt opp på scenen for å kokkelere. Skuespillerens perfekte skånsk topper sketsjen og drar oss rett inn i Kiwi-reklamen. Det blir imidlertid en del søl på kjøkkenet og Herman Høst tropper opp i rollen som Hellstrøm for å rydde opp. Også kjente navn som rosabloggeren Sophie Elise Isachsen og Miljøpartiet De Grønnes Lan Marie Ngyuen Berg står på agendaen, fremført i form av det populære sosiale medier-fenomenet «Be like Bill».

I tillegg tar skuespillerne oss med tilbake til norskfaget i sketsjen Tegnsetting. Her blir ordspill flittig brukt og vi får høre hvilke utfordringer punktum, komma, spørsmålstegn og utropstegn står overfor i den digitale utviklingen. Dette er kanskje en av de aller morsomste scenene i revyen, hvis vi må velge.

Flere måneders forarbeid
Det er tydelig at instruktører, revysjefer, skuespillere, bandet og alle andre involverte har lagt ned mye tid og kjærlighet i årets revy. Ifølge instruktør Kim Erik Strøm har de holdt på med forberedelser i mange måneder, og bandet har øvd sammen siden oktober i fjor. Alt er planlagt ned til hver minste detalj og innslagene avsluttes med treffende punchlines og ordspill. Resultatet er 27 heidundrende innslag med gode replikker, fantastisk innlevelse fra skuespillere, sangere og dansere, og ikke minst fengende musikk fra bandet som er plassert over scenen. Latteren og den entusiastiske klappingen fra publikum bekrefter det gode resultatet.

— Det her er jeg, det her er bagasjen min
Alt i alt er Nydalenrevyen 2016 en meget vellykket oppsetning med varme og humoristiske sketsjer vi selv kan kjenne oss igjen i. Det gjennomgående og flertydige temaet «koffert» blir definert på kreative og morsomme måter i den femte revyen til Nydalen videregående skole. Oslos minste revyscene har levert et forrykende show i toppklasse. Og sist, men ikke minst, inneholder revyen det viktige budskapet om at det ikke spiller noen rolle hva du har i kofferten; «Hvis du vil være med, husk å være deg selv».