Fra Grefsen til Hollywood

Jeanette Susann Martinsen (26) fra Grefsen satser alt på musikkdrømmen. Snart er hun klar med egen musikk, og til sommeren skal hun representere Norge i verdens største konkurranse for utøvende kunstnere i Los Angeles.

Artikkel hentet fra Nordre Aker Budstikke.

Tirsdag 19. desember skapte det musikalske talentet, som bor i Betzy Kjelsberg vei, julestemning i Torgbygget i Nydalen. I samarbeid med Avantor holder Jeanette Susann konserter hos en rekke store bedrifter i Nydalen denne uka. Åtte opptredener på tre dager.

– Det var kjempegøy, sier 26-åringen, etter å ha sunget julesanger for forbipasserende i Torgbygget. Dagens «scene» i trappen er en kontrast til hva hun vanligvis er vant til.

Plácido Domingo
Jeanette Susann har vokst opp i en musikalsk familie, med en mor som er sanger, og hun begynte tidlig å gå i morens fotspor. Grefsen-jenta startet å lære sangteknikk da hun var to år. I en alder av fire holdt hun sin første opptreden, i morens fødeland Slovakia. I tenårene flyttet familien fra Oslo til Wien, og i årene som fulgte sto Jeanette Susann på mange scener i flere land i sentraleuropa. I en alder av 15 år hadde hun sin første opptreden med et symfoniorkester i Wien. 21 år gammel sang hun, sammen med et 60-mannsorkester, foran operasangeren Plácido Domingo. Blant annet en duett med Plácido Domingo junior.

– De var kjempestort, sier Jeanetter Susann i dag.

Til L.A.

– Da jeg var 20 flyttet jeg hjem til Norge, da ble savnet for sterkt, sier Jeanette Susann, som omtaler seg som en «internasjonal nordmann».

Nå jobber hun med egen musikk, som etter planen skal gis ut neste år.

– Det blir banebrytende og nytt. En blanding av pop, soul og R’n’B, sier Jeanette Susann, som jobber sammen med låtskrivere i USA, Storbritannia og Norge. Hun synger en rekke sjangere, og på sin egen nettside oppgir hun Whitney Houston, Barbra Streisand og Natalie Cole som sine største inspirasjonskilder.

I juli 2018 skal Grefsen-jenta delta i The World Championships in Performing Arts (WCOPA) i Los Angeles, som én av tre norske deltakere, valgt ut av Nordic Cast/WCOPA Scandinavia. Her deltar scenekunstnere i flere disipliner fra 60 nasjoner. WCOPA er som en showcase å regne, der mulighetene er store for å knytte kontakter og bygge nettverk, samtidig som man får vist seg frem for en jury med bransjefolk fra Hollywood.

– Drømmen er å kunne leve av musikken, ikke bare leve for den, slik jeg har gjort siden jeg var fire år gammel, sier Jeanette Susann.

Leter etter sponsorer

I WCOPA skal hun synge flere sjangere, og hun håper det 12 dager lange oppholdet i L.A. vil bære frukter. Men det er hardt arbeid, og koster mye. Deltakelsen er selvfinansiert. Derfor håper 26-åringen fra Grefsen at miniturneen denne uka i Nydalen skal resultere i at hun får med noen lokale sponsorer på laget.

– Jeg er veldig glad for å kunne få synge og opptre for publikum. Hovedmålet mitt er å glede folk. Hvis jeg samtidig kan leve av det, ville det være en drøm som går i oppfyllelse, smiler Jeanette Susann.