Fem tips til å bli mer attraktiv i dagens jobbmarked

Nå som årets første sommermåned har ankommet kjenner vi varmen og fristelsen til å ta i bruk fri-ukene, slik de som regel blir gjort underveis i sommermånedene. Dog, skal det sies at juni er også den siste måneden med eksamener og eksamensnerver for mange studenter.

Om du er ferdigutdannet til sommeren eller er på utkikk etter en forandring, så les videre. For her kommer det nemlig fem tips til hvordan du skal bli mer attraktiv i dagens jobbmarked.

  • Hold deg oppdatert

Selv om skolegangen er over for nå, så er det viktig å opprettholde innstillingen om at du er i en prosess hvor du fortsatt lærer noe nytt for hver dag som går. Arbeidsmarkedet er i en kontinuerlig endring og viktigheten av å holde følge er desto større for å være attraktiv.

  • Ta initiativ

Vet du om en bedrift du kunne tenke deg å jobbe for, men som ikke har lyst ut noen ledige stillinger? Fortvil ikke. Iblant kan bedrifter være på utkikk etter en med akkurat din kompetanse og erfaring, men ikke publisert stillingen enda. Vis initiativ og fortell hva og hvordan du kan bidra i deres bedrift. 

  • En god profil

Sørg for å ha en god LinkedIn profil i tilfelle din fremtidige arbeidsgiver velger å ta en titt innom for å lese mer om din bakgrunn og kompetanse. I tillegg, er LinkedIn en plattform som kan brukes for å nå ut til bekjente og et større nettverk for å øke din egen synlighet i markedet.

  • Referanser

Gode referanser må en virkelig ikke ta for gitt. Når selskapet du er interessert i,  ringer for å høre hvordan dine tidligere ledere har erfart deg som ansatt, er det viktig å kunne ha referanser som du vet vil gi gode og ærlige anbefalinger av deg. Det minker usikkerheten hos den fremtidige arbeidsgiveren og øker tryggheten på en eventuell ansettelse.

  • En god CV

Sist, men ikke minst, er en god CV høyst anbefalt. Førsteinntrykket en får av å se CVen er alfa og omega, da viktigheten av å fremme det du er god på og kompetansen du har, på en strukturert og lettleselig måte, kan avgjøre om leseren velger å lese videre eller ei.

Vi ønsker lykke til på veien for alle de nyutdannede studentene, og husk;

Du vet hva du er god for, nå er det din tur til å vise det til resten av jobbmarkedet.