Elvelangs i Fakkellys

HØSTENS VAKRESTE EVENTYR!
Torsdag 21. september vandrer tusenvis av mennesker i fakkellys langs Akerselva. Elvelangs i Fakkellys arrangeres i år for 22. gang!

Om arrangementet/konseptet:
Torsdag kveld nærmest høstjevndøgn erstattes den elektriske belysning langs den 8 km lange Akerselva av 4 500 fakler. Turveien og elvebredden blir fylt med stemningsfulle innslag hvor mørket og fakkellyset er en del av opplevelsen. Elvelangs i fakkellys ble første gang arrangert under Oslos feiring av
tusenårsjubileet i år 2000, og ble kåret til et av de beste jubileumsarrangementene. Både amatører og profesjonelle deltar, og rundt 1000 frivillige bidrar med vakthold, fakkeltenning og kulturelle innslag. Vi regner med at 30- 40 000 mennesker går Elvelangs hvert år. Dette gjør Elvelangs til en av Oslos største og mest stemningsfulle kulturbegivenheter. Over 150 ulike kulturinnslag kan oppleves underveis. Publikum kan starte hvor de vil, vi anbefaler å starte på en av hovedscenene- og gå nedover!

En av hovedscenene er i Nydalen. Her vil det i parken ved elven være et ildshow. En magisk og stemningsfull opplevelse. Kunstnerisk ansvarlig: Darina Cizkova, Lyddesign og musikkomposisjon: Jarle Solheim og Kari-Helene Blystad. Utøvende kunstnere: Anna N. Bøgwald, Morten U. Norli, Darina Cizkova, Jarle Solheim, Kari-Helene Blystad.

Generell informasjon:

  • Arrangementet er gratis
  • Elvelangs er ikke et fakkeltog, ingen medbrakte fakler. Faklene plasseres ut langs turveien og tennes av arrangøren i samarbeid med frivillige.
  • Alle som deltar med kulturinnslag er påmeldt og plassert av arrangøren, man kan ikke stille seg opp på egenhånd
  • Det er ikke tillatt med salg eller utdeling av gratisartikler eller annet materiell
  • Elvelangs fra Brekkedammen til Vaterland er ikke en tradisjonell forestilling, men en 8 km. lang mulighet til overraskelser og opplevelser. Alt starter kl. 20 og holder på langs hele elva til ca. kl. 23, bortsett fra helt øverst der det avsluttes i 22-tiden (området fra Brekkedammen til Nydalen)
  • Begynn hvor som helst, men gå nedover! Samtlige innslag starter kl. 20.00, rundt 150 til sammen. Vi anbefaler å starte ved en av hovedscenene på Brekkedammen/Frysja, Nydalen, Myraløkka. Hele løypa er på til sammen 8 km, og går fra Brekkedammen, Frysja til Vaterland, Grønland.
  • Bruk Ruters reiseplanlegger for å komme deg dit du vil starte
  • Det vil publiseres et kart på Facebook med oversikt over alle innslag kort tid før arrangementet


Sted:
Gullhaug Torg, Nydalen

Når:

Arrangementets facebookside