DØDSDANSEN

Bli med på forestilling på Riksteatret i Nydalen.

Av August Strindberg. Et gjestespill fra Den Nationale Scene under teaterfestivalen Heddadagene.

Nådeløs, men også humoristisk fortelling om ekteskapet.
På en øy har kaptein Edgar og den tidligere skuespillerinnen Alice blitt hverandres fangevoktere. Isolert fra omverden og bitre på fremtidsdrømmer som aldri ble realisert, lever de i et ekteskap frosset til bunnen. Når Kurt, en slektning og gammel venn, kommer på̊ besøk, brytes stillstanden og 25 år med bitterhet kommer for dagen. En storm blåser opp. Dødsdansen kan begynne.

I «Dødsdansen» inviteres vi inn i et rom hvor mennesket skildres gjennom Strindbergs nådeløse, men også humoristiske fortelling om ekteskapet. Den evige kampen, den evige dansen, som sannsynligvis har pågått så lenge mennesket har eksistert. Men så lenge en fortsetter å kjempe og slåss, og ikke minst danse – så er det kanskje håp?

August Strindberg (1849-1912) regnes som en av de største svenske forfatterne. I fire tiår var han en dominerende skikkelse i det litterære Sverige. Strindberg «Dødsdansen» kan sees på som en stamfar til andre moderne ekteskapsdramaer, slik som Eugene O’Neills «Lang dags ferd mot natt», Edward Albees «Hvem er redd for Virginia Woolf?». Ingmar Bergmans «Scener fra et ekteskap» og Lars Noréns familiedramaer.

I Den Nationale Scene sin versjon av «Dødsdansen» spiller Stig Amdam og Ragnhild Gudbrandsen ekteparet, og Pål Rønning er gjesten som rører opp grumset i samlivsgryten.

Forestillingslengde: 1 time 40 minutter (ingen pause).

Sted:
Riksteatret, Gullhaug Torg 2B i Nydalen

Når:

Kjøp billetter her