Dansens Dag i Nydalen

Mandag den 29.april markeres selve Dansens Dag her i Nydalen på Gullhaug Torg klokken 12.00.

Dansens Dager 2019 markeres fra og med 26. – 29. april. Flere steder i Oslo vil det bli holdt opptredener og du kan enkelt finne oversikt over hvor og når ved å klikke her.

Nesten 200 6. klassinger fra bydel Nordre Aker har i løpet av de siste ukene fått besøk av dansere fra Panta Rei Danseteater. Elevene har lært en koreografi/flashmob som alle skal danse på markeringen, men har også jobbet med å lage egne koreografier som skal vises!

Bydel Nordre Aker har arrangert Dansens Dager i flere år, på ulike steder i bydelen, i samarbeid med skoler og profesjonelle dansere. Hvert år inviteres 6. klassingene til å delta, og i år er det elever fra Ullevål, Korsvoll og Maridalen skoler som kommer sammen for å feire dansen sammen med dansecrewet Cre8 som også vil danse for publikum og elevene.

Dansens Dager har blitt feiret i Norge i mange år, og bydelen har markert dette siden 2006. Det var i 1982 at International Dance Commitee- ITI, Unesco, etablerte den internasjonale Dansens Dag 29. april som en markering av all dans.

Ønsket for denne dagen er at dansere verden over skal sette fokus på alle danseformer og feire dansen som kunstform.