CAMPUS G12 Nye studentboliger i et historisk bygg

I disse dager ferdigstilles 266 splitter nye studentboliger i et historisk bygg i Nydalen. Målet er å gi studentene mer enn bare et rom – de skal få et bredere tilbud enn hva man vanligvis får i studentboliger.

De moderne studentboligene, som har fått navnet Campus G12, bygges i Gjerdrums vei 12 – i gamle dager kjent som Nydalens Bomuldsspinderi. Fabrikken ble nedlagt på 1960-tallet og senere gjort om til kontorer. Nå banker hovedstadens studenter på døren, da splitter nye studentboliger står klare for utleie fra første kvartal 2018.

Bak Campus G12 står eiendomsselskapet Fredensborg som har sett behovet for flere studentboliger i Oslo, men som i tillegg ønsker å tilby studentene noe mer.

– Når Campus G12 åpner dørene blir det ikke bare splitter nye leiligheter. Bygget vil også huse en restaurant med uteservering, stort uteområde og en Tuftepark på baksiden. I tillegg vil studentene i bygget kunne benytte seg av G12 STUDIO, et fellesområde inne i bygget hvor de kan samles for ulike sosiale arrangementer, forteller Håvard Staff Brenno, utleie og markedsdirektør for Fredensborg.

Ønsker å engasjere studentene
Med Campus G12 ønsker Fredensborg å skape et enda sterkere fellesskap innad i studentmiljøet. Målet er at studentene selv skal kunne engasjere seg i en del av den operative driften, som å arrangere sosiale arrangementer på campusen.

– Vi har lagt stor vekt på at dette skal være en sosial arena med attraktive fellesområder som kan knytte studentene enda tettere sammen. Det historiske bygget gir en unik atmosfære som vi mener kommer til å berike studietiden. Dette blir en trygg og sosial møteplass for hovedstadens studenter, sier Brenno.

Studentboligene ligger sentralt til i Nydalen, tett på både bylivet og naturen. Ved siden av bygget renner hovedstadens blodåre, Akerselva, ned mot sentrum, og tett på ligger marka med en rekke turområder.

Innflytningsklare boliger er planlagt etter jul, men allerede har en rekke studenter meldt sin interesse.

– Responsen har allerede vært stor, så vi merker at vi åpenbart treffer et behov blant studentene. Det er nok mange studenter som ikke har mulighet til å kjøpe egen bolig, så vår visjon er å skape trygge og gode hjem for de som ønsker å leie. Vi gleder oss til å åpne dørene på nyåret, avslutter Brenno.

Gå inn på http://campusg12.no/ for mer informasjon om prosjektet.

Les mer