Barnefestivalen arrangeres for tredje gang, og har blitt ekstra grønn

Artikkel hentet fra Nordre Aker Budstikke
Skrevet av Kristin Tufte Haga

Lørdag, 15. juni, er det igjen klart for barnefestivalen Jeg kan, og som arrangeres i Nydalen. Det er tredje året at festivalen blir arrangert. I forbindelse med miljøhovedstadsåret har festivalen nå fått en grønn profil og aktiviteter med fokus på miljø, fortelles det.

Gratis inngang

Festivalen har gratis inngang og opplegget foregår inne i og utenfor Deichman i Nydalen.

– Vi forventer 1500-2000 besøkende. Det er Deichman Nydalen som arrangerer med støtte fra Nydalen Gårdeierforening, og arrangementet er en del av Oslo Miljøhovedstads offisielle program, sier Stine Gundersen i Avantor.

Lokal forankring

– Den lokale forankringen er viktig for oss. I år er også Nydalen Skiklub med, og arrangerer orienteringslabyrint nede ved elva. Grefsen skolekorps spiller seg fra BI, via torget og bort til biblioteket. I tillegg kommer speidere fra Grefsen 1, Nordberg 1 og Oslo 32, og blant annet skal det grilles pinnerød, kastes livline og knytes knuter med lakrissnøre, frister Jenny Dellegård i Deichmann.

Oslo bordtennisklubb skal også delta, og selvfølgelig har de med seg et bordtennisbord.

– I tillegg blir det blant annet konserter med Meg og kammeraten min, Kouame Sereba og Hudkreft. Det blir en teaterforestilling om livet i Akerselva, fortellerstund med forfattere og verksted med Guerilla Plastic Movement, der barna kan lage kunst av plast. Vi håper på at fleste mulig barnefamilier tar turen. Ikke minst for å lære mer om miljø, og la seg inspirere til å være med å skape en forandring i samfunnet, sier Dellegård.