Elvelangs i fakkellys

Bli med på høstens vakreste eventyr torsdag 26. september kl 20.00-23.00

Torsdag 26. september arrangeres elvelangs i fakkellys for 20. gang!

26. september slukkes turveibelysningen og erstattes av over 4000 fakler og over 100 kulturinnslag langs Akerselva, fra Brekkedammen til Vaterland.

Langs den åtte kilometer lange turveien kan publikum oppleve blant annet musikk, dans, lyskunst, flammekunst og installasjoner, både fra profesjonelle og amatører. De siste årene har rundt 40 000 publikummere gått elvelangs og dette gjør arrangementet til en av Oslos største kulturbegivenheter!

Både institusjoner, privatpersoner og frivillig kulturliv kan melde seg på med innslag, som fordeles og plasseres av arrangørene. Publikum kan starte der de vil, men gå nedover!

Arrangementet er gratis og åpnes tradisjonelt av Oslos ordfører. Arrangementskomiteen består av en representant fra hver av de fire bydelene langs Akerselva, og gjennomføres med stor hjelp fra frivillige.

Akerselva er Oslos viktigste blågrønne korridor og et rekreasjonsområde for Oslos befolkning, men også hjem for et stort antall arter – planter, fugler, dyr, insekter og fisk. Elvelangs er i tillegg til å være en kulturell opplevelse, også en feiring av Oslos unike natur- og i år fyller arrangementet 20 år samme år som Oslo er europeisk miljoøhovedstad.

En av hovedscenene ligger i Nydalen.

NYDALEN VED ELVA. fra kl. 20.00
(utgang Akerselva/nedenfor Torgbygget):
Human/Nature: Filmskaper og multikunstner Simon M. Valentine har laget en kunstinstallasjon som belyser menneskets tilknytning til naturen: Hvor begynner det menneskeskapte og hvor slutter naturen? Kulturbyrået Mesén er kurator og produsent for prosjektet.

Teater Okolo med gjester: Waves of fire. Teater Okolo med gjester presenterer et spektakulært ildshow med dans og manipulasjon med ild. Ildsjonglører: Piotr Drozdzykowski with company, Darina Cizkova, Dorothea Lien. Lyddesign: Kari-Helene Blystad

 

Sted:
Akerselva ved Gullhaug Torg

Når: